Årets Trädgårdsbok på Trädgårdsmässan

Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok ställer ut på Nordiska trädgårdsmässan i Stockholm den 30 mars – 2 april. Vi finns på plats i FOR:s Rådgivningstorg – med en liten utställning som blickar tillbaka, nu när utmärkelsen 20-års jubilerar.

Det blir en tillbakablick som väcker minnen om trädgårdstrender. Vinnande trädgårdsböcker och hedersutmärkelser speglar branschens utvecklingen och i vissa fall, så har även specifika trädgårdsböcker drivit på förändring.

Bakgrund till utmärkelsen
Priset instiftades 2003 för att lyfta fram trädgårdsböcker av god kvalité. Litteratur inom trädgårdsområdet är en växande sektor. Fackmannajuryn vill med sitt ideella arbete, fokusera på att höja kvalitén på svensk trädgårdslitteratur, men även bredda insikten om vad som utgör en trädgårdsbok.

De senaste årens har juryn sett en ökning av titlar som skickas in och bedöms, en utveckling som går i takt med en växande grön bransch. Fackmannajuryn består av yrkesverksamma styrelsemedlemmar i Stockholms Gartnersällskap samt ett antal sakkunniga som kompletterar juryn. Under senare år har juryns ledamöter utökats då det skett en ökningen av antalet trädgårdstitlar som utges och skickas in till juryn för bedömning.

Välkomna!

By Published On: mars 15, 2023

aktuellt

Vår- och sommarprogram 2023

juni 15, 2023|0 Comments

Bästa Gartnermedlem – varmt välkomna till kommande aktiviteter under detta jubileumsår och håll sällskapet syfte levande! Vi har haft en stor tillströmning av nya medlemmar. Så här långt är det omkring 35 nya medlemmar som valts in.