I rara böckers sällskap – bokvisning på Hagströmerbiblioteket

Obs! Det finns fyra platser kvar för denna guidade visning!

Med guidning och bokvisning på Hagströmerbiblioteket som ännu en tid ligger kvar i Haga tingshus intill E4 och inrymmer en fantastisk bokskatt i specialbyggda bokhyllor. Passa på att följa med på denna guidade visning, där vi får se böcker av intresse för trädgårdsintresserade.

Biblioteket tillhör Karolinska institutet och inrymmer en unik samling av fler än 150 000 böcker och tidskrifter, framför allt inom medicinhistoria, men det finns en hel del intressanta böcker för oss som är intresserade av exempelvis kulturväxter, botanik, medicinalväxter och naturalhistoria. De äldsta böckerna är från 1480-talet, men samlingens tyngdpunkt ligger på perioden 1600–1990. Carl von Linnés Systema Naturae är en av skatterna här. Många av böckerna här har haft en epokgörande medicin- och vetenskapshistorisk betydelse.

Datum: Torsdagen den 25 april
Tid: Visningen startat kl. 17:00 och pågår till ca 18:30.
Anmälan: info@gartnersallskapet.se (max 20 deltagare)
Kostnad: 150:- för medlemmar, 250:- för gäster.
Plats & hur du hittar dit: Med buss går du av vid busshållplats Haga södra.
Du ser Haga tingshus från busshållplatsen (gå norrut).
Det finns parkeringsplatser för den bilburne (intill ”Boulebar Haga”).

Published On: februari 28, 2024

aktuellt

Inbetalning av medlemsavgift för 2024

Inbetalning av medlemsavgiften för 2024 har just skickats ut till alla medlemmar via e-post. Glöm inte att betala så snart som möjligt via swish eller plusgiro och kom ihåg att ange ditt namn! Om du [...]

Vår- och Sommarprogram 2024

Varmt välkomna till Stockholms gartnersällskaps aktiviteter vår och sommar! Glöm inte anmäla er, då en del aktiviteter har begränsats med deltagare. I rara böckers sällskap - besök till Hagströmerbiblioteket - 25 april Flytten av biblioteket [...]

I rara böckers sällskap – bokvisning på Hagströmerbiblioteket

Besök med guidning och bokvisning på Hagströmerbiblioteket som ännu en tid ligger kvar i Haga tingshus intill E4 och inrymmer en fantastisk bokskatt i specialbyggda bokhyllor. Flytten av biblioteket till nya, modernare lokaler är nära förestående, så passa på att följa med på denna guidade visning, där vi får se böcker av intresse för trädgårdsintresserade.