Digitalt föredrag: A Swede in an English Garden

Dags för 2024:s första medlemsaktivitet! Vi drar igång med ett digitalt föredrag med Rasmus Myr, som är chefsträdgårdsmästare på Cothay Manor and Gardens i Somerset, sydvästra England.

Rasmus studerade trädgårdshantverk på Göteborgs universitet, och gjorde därefter ett lärlingsår 2020–2021 på Aberglasney gardens i Wales. Sedan hösten 2021 arbetar han som ”Head Gardener” på Cothay Manor och leder ett team på fyra trädgårdsmästare. Rasmus berättar att det som lett honom dit är ett stort intresse för historia, trädgård och lustfyllda miljöer samt en stor dos anglofili.

Cothay Manor är ett medeltida gods med ca fyra hektar trädgård och park. Det är en formell trädgård omgärdad av en landskapsträdgård från 1920-talet. Trädgården är tidstypisk för den sena Arts and craft-stilen, med häckar som skapar rum och siktlinjer. Där finns en mängd klassiska engelska prunkande perennrabatter. Trädgården har ägts av flera entusiastiska växtsamlare och har idag en stor växtkollektion av framförallt buskar, rosor och clematis.

Datum: Måndagen den 29 januari
Tid: kl. 20:00, anslut gärna senast 19:55.
Anmälan: info@gartnersallskapet.se för att få länk

Published On: januari 12, 2024

aktuellt

Inbetalning av medlemsavgift för 2024

Inbetalning av medlemsavgiften för 2024 har just skickats ut till alla medlemmar via e-post. Glöm inte att betala så snart som möjligt via swish eller plusgiro och kom ihåg att ange ditt namn! Om du [...]

Vår- och Sommarprogram 2024

Varmt välkomna till Stockholms gartnersällskaps aktiviteter vår och sommar! Glöm inte anmäla er, då en del aktiviteter har begränsats med deltagare. I rara böckers sällskap - besök till Hagströmerbiblioteket - 25 april Flytten av biblioteket [...]

I rara böckers sällskap – bokvisning på Hagströmerbiblioteket

Besök med guidning och bokvisning på Hagströmerbiblioteket som ännu en tid ligger kvar i Haga tingshus intill E4 och inrymmer en fantastisk bokskatt i specialbyggda bokhyllor. Flytten av biblioteket till nya, modernare lokaler är nära förestående, så passa på att följa med på denna guidade visning, där vi får se böcker av intresse för trädgårdsintresserade.