Dela fikakorg och ta del av arbetet med restaureringar av Rosendals Slottspark

Under 2023 uppmärksammas Rosendals 200 års-jubileum genom ett spännande projekt – att återställa den historiska lustparken. Landskapsarkitekt Jonas Berglund och Kungliga Djurgårdsförvaltningens park- och gatuchef Gunnar Björkman visar och berättar om den pågående upprustningen och restaureringen.

Vi får bekanta oss med Rosendals lustpark och dess historik, de trädgårdsarkeologiska undersökningarna, trädgårdsmästarnas historiska roll och kopplingen till Gartnersällskapet. Vi kommer att få se de delar som restaurerats och rekonstruerats, bland annat kallmurar, gångvägar och den oskarianska tidens tapetgrupper.

Plats: Rosendals slott på Södra Djurgården
Datum: Tisdagen den 12 september
Programtider:
17:00 Fikakorg med kaffe/te och bulle i Rosendals trädgård (ingår i avgiften)
17:30 Visning av Slottsparken
19:30 Slut
Avgift medlem: 100 kr, Avgift gäst till medlem: 200 kr
Anmälan (bindande): Senast 25 augusti info@gartnersallskapet.se
Ange om du önskar kaffe eller te, samt ev specialkost. Dröj inte med din anmälan då antalet platser är begränsat.

Illustration: Rosendals slott med porfyrvasen, Paul Gaimard, ur Voyages en Scandinavie, 1838–1840, KB

By Published On: augusti 24, 2023

aktuellt

Jubileum! Programpunkter för oktober och november

75-ÅRSJUBILEUM MED FÖREDRAG, PRISUTDELNING OCH PRESENTATION AV ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK Jubileumsdagen samordnas med Årets Trädgårdsbok, som i år jubilerar 20 år. Evenemanget börjar efter lunch. I priset ingår föreläsningar, lunch, mingel och middag. Vi ser fram [...]

11 titlar nominerade till Årets trädgårdsbok 2023

Fackmannajuryn har läst, bedömt och valt att nominera 11 st trädgårdsböcker detta år då utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 20-årsjubilerar. 54 titlar som inkommit i år från förlag och författare, både fysiska böcker och i digitalt form. [...]

Vår- och sommarprogram 2023

Bästa Gartnermedlem – varmt välkomna till kommande aktiviteter under detta jubileumsår och håll sällskapet syfte levande! Vi har haft en stor tillströmning av nya medlemmar. Så här långt är det omkring 35 nya medlemmar som valts in.

Kunskapsdag & jubileumsmiddag 21 okt

Sällskapets 175-årsjubileum i juni, med kunskapsdag och jubileumsmiddag flyttas till den 21 oktober. Det är en hektisk tid för alla i den gröna branschen, så sällskapet flyttar jubileumsdagen, så fler medlemmar ska kunna delta.

Årets Trädgårdsbok på Trädgårdsmässan

Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok ställer ut på Nordiska trädgårdsmässan i Stockholm den 30 mars – 2 april. Vi finns på plats i FOR:s Rådgivningstorg – med en liten utställning som blickar tillbaka, nu när utmärkelsen 20-års jubilerar.