Dela fikakorg och ta del av arbetet med restaureringar av Rosendals Slottspark

Under 2023 uppmärksammas Rosendals 200 års-jubileum genom ett spännande projekt – att återställa den historiska lustparken. Landskapsarkitekt Jonas Berglund och Kungliga Djurgårdsförvaltningens park- och gatuchef Gunnar Björkman visar och berättar om den pågående upprustningen och restaureringen.

Vi får bekanta oss med Rosendals lustpark och dess historik, de trädgårdsarkeologiska undersökningarna, trädgårdsmästarnas historiska roll och kopplingen till Gartnersällskapet. Vi kommer att få se de delar som restaurerats och rekonstruerats, bland annat kallmurar, gångvägar och den oskarianska tidens tapetgrupper.

Plats: Rosendals slott på Södra Djurgården
Datum: Tisdagen den 12 september
Programtider:
17:00 Fikakorg med kaffe/te och bulle i Rosendals trädgård (ingår i avgiften)
17:30 Visning av Slottsparken
19:30 Slut
Avgift medlem: 100 kr, Avgift gäst till medlem: 200 kr
Anmälan (bindande): Senast 25 augusti info@gartnersallskapet.se
Ange om du önskar kaffe eller te, samt ev specialkost. Dröj inte med din anmälan då antalet platser är begränsat.

Illustration: Rosendals slott med porfyrvasen, Paul Gaimard, ur Voyages en Scandinavie, 1838–1840, KB

Published On: augusti 24, 2023

aktuellt

Vår- och Sommarprogram 2024

Varmt välkomna till Stockholms gartnersällskaps aktiviteter vår och sommar! Glöm inte anmäla er, då en del aktiviteter har begränsats med deltagare. I rara böckers sällskap - besök till Hagströmerbiblioteket - 25 april Flytten av biblioteket [...]

I rara böckers sällskap – bokvisning på Hagströmerbiblioteket

Besök med guidning och bokvisning på Hagströmerbiblioteket som ännu en tid ligger kvar i Haga tingshus intill E4 och inrymmer en fantastisk bokskatt i specialbyggda bokhyllor. Flytten av biblioteket till nya, modernare lokaler är nära förestående, så passa på att följa med på denna guidade visning, där vi får se böcker av intresse för trädgårdsintresserade.

Jubileum! Programpunkter för oktober och november

75-ÅRSJUBILEUM MED FÖREDRAG, PRISUTDELNING OCH PRESENTATION AV ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK Jubileumsdagen samordnas med Årets Trädgårdsbok, som i år jubilerar 20 år. Evenemanget börjar efter lunch. I priset ingår föreläsningar, lunch, mingel och middag. Vi ser fram [...]