Sommarutflykt till Engelsbergs bruk och Drömparken i Enköping

Sommarutflykt till Engelsbergs bruk och Drömparken i Enköping

Engelsbergs bruk är en världsarvskyddad bruksmiljö med anor från 1000-talet. På platsen har man en relativt nyanlagd, hantverksmässig skapad och skött köksträdgård. Utöver köksträdgården finns även en lustträdgård, och även en skulpturpark strax utanför. Vi får en guidad specialvisning i den för allmänheten delvis stängda parken.

Drömparken skapades av den världsberömde trädgårdsdesignern Piet Oudolf på uppdrag av den tidigare stadsträdgårdsmästare Stefan Mattson. Parken är ritad i naturalistisk stil, där växterna är planterade i stora, täta och oregelbundna sjok. Den har fått sitt namn genom att den är skapad av Oudolfs favoritplantor, hans drömplantor.

Tid: Lördagen den 24/8 kl 09.30-19.30-20
Plats: Buss från Stockholmsmässan, ca 3 h bussfärd.
Kostnad: 800 kr per medlem, icke-medlem 1000 kr, anmälan är bindande.
Lunch: Beställs till självkostnadspris, ange specialkost och allergier!
Anmälan: Sista anmälningsdag 15/8 via E-post till info@gartnersallskapet.se

Published On: juni 26, 2024

aktuellt

Inbetalning av medlemsavgift för 2024

Inbetalning av medlemsavgiften för 2024 har just skickats ut till alla medlemmar via e-post. Glöm inte att betala så snart som möjligt via swish eller plusgiro och kom ihåg att ange ditt namn! Om du [...]

Vår- och Sommarprogram 2024

Varmt välkomna till Stockholms gartnersällskaps aktiviteter vår och sommar! Glöm inte anmäla er, då en del aktiviteter har begränsats med deltagare. I rara böckers sällskap - besök till Hagströmerbiblioteket - 25 april Flytten av biblioteket [...]

I rara böckers sällskap – bokvisning på Hagströmerbiblioteket

Besök med guidning och bokvisning på Hagströmerbiblioteket som ännu en tid ligger kvar i Haga tingshus intill E4 och inrymmer en fantastisk bokskatt i specialbyggda bokhyllor. Flytten av biblioteket till nya, modernare lokaler är nära förestående, så passa på att följa med på denna guidade visning, där vi får se böcker av intresse för trädgårdsintresserade.